10 KM CPC

Door: Mark Brons

Ik weet nog goed dat Rogier Kampschreur mij vertelde over de TK CHALLENGE. Vooral de marathon was voor mij een ver van mijn bed show. Toch ben ik al een tijdje met enige regelmaat trainingskilometers aan het maken. Het eindpunt zal de marathon in New York zijn. Kortom, er is nog een lange weg te gaan…

Zo was de CPC loop op 6 maart de allereerste hardloop wedstrijd in mijn leven. Op vrijdag eerst nog even de snelste bananen ter wereld opgehaald die door Fyffes/Turbana ter beschikking waren gesteld. Deze moesten wel gaan zorgen voor goede prestaties.

Niks voor mij dacht ik zo’n hardloopwedstrijd. Alleen al omdat ik normaal gesproken het al moeilijk heb tijdens het trainen, wanneer er iemand achter mij aan loopt en steeds dichter bijkomt (wat overigens niet zo moeilijk is). Laat staan als iemand me inhaalt. Hiervan was ik gelukkig snel genezen toen ik in het startvak aankwam. Er was geen weg meer terug!

De eerste kilometers gingen in een veel sneller tempo dan dat ik getraind had. Gelukkig lukte het om dit tempo vol te houden. Zelfs de heuvel in het Westbroekpark bleek een goed te nemen horde. Ik liep maar liefst 8 minuten sneller dan tijdens een trainingssessie en eindigde na 60 minuten lopen keurig op het Malieveld.

Door de adrenaline en de positieve vibe van de vele mensen was het een topervaring. Ook complimenten aan de organisatie voor deze dag. Op naar de volgende challenge!