Maak kennis met de gezichten achter de TK Challenge. Het vierde interview is met Arno Roest, die sinds begin dit jaar het plaatsvervangend hoofd is van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in het LUMC. Het WAKZ is in 2018 voor het eerst als goed doel verbonden aan de Leiden Marathon.

Door: TK Challenge & Arno Roest

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met de TK Challenge?

“Dat is een grappige samenloop van omstandigheden. Toevalligerwijs zit de dochter van een van de partners van TK in dezelfde klas als mijn dochter en zo zijn we eigenlijk met elkaar in aanraking gekomen. Ik heb hem over mijn nieuwe functie verteld en toen vertelde hij over de TK Challenge Foundation en het netwerk dat ze aan het opbouwen zijn door middel van vitaliteitsprojecten. Hij vertelde dat de sponsoring van de nieuwe kindvriendelijke polikliniek van het WAKZ een perfect goed doel voor TK Challenge Foundation zou kunnen zijn. Samen met de LUMC Vriendenstichting hebben we toen begin dit jaar een presentatie gegeven over de verbouwing van het WAKZ en de polikliniek. Uiteindelijk zijn we toen het goede doel van de Leiden Marathon geworden. Nog een mooi nieuwtje: dit jaar mogen we weer het goede doel van de Leiden Marathon zijn!”

Wat betekent de TK Challenge voor het WAKZ?

“Het is fantastisch dat we door middel van de TK Challenge Foundation het WAKZ wat meer naamsbekendheid kunnen geven. TK en de TK Challenge hebben een mooi netwerk waar onder andere de Rabobank, Gemeente Leiden en Zorg en Zekerheid bij aangesloten zijn. Op deze manier kunnen we het WAKZ promoten en meer geld binnenhalen voor de nieuwe polikliniek.”

Waarom is een initiatief als de TK Challenge belangrijk?

“Als arts vind ik vitaliteit ontzettend belangrijk en dat heeft heel erg te maken met het voorkomen van ziekten als je voldoende beweegt. Bij het WAKZ speelt beweging ook een hele belangrijke rol, omdat de ingrijpende behandelingen een hele grote impact hebben op de vitaliteit van de kinderen. Behandelingen kunnen geslaagd zijn, maar vervolgens moeten we wel helpen om de vitaliteit terug te geven. TK Challenge doet het bevorderen van bewegen op een fantastische manier en als je hiermee ook nog eens een goed doel kan helpen vind ik dat een prachtig initiatief en de ideale combinatie.”

Wat hebben jullie met de bijdragen van de TK Challenge kunnen doen voor het WAKZ?

“We willen heel graag de kinderen en hun ouders een zo prettig mogelijk verblijf laten hebben in het WAKZ. De nieuwe wachtkamer is in ontwikkeling om de kinderen zoveel mogelijk afleiding te kunnen bieden. Om de vitaliteit een beetje te behouden is het de bedoeling dat we een interactieve vloer krijgen. Hier kunnen kinderen op bewegen en raken ze wat energie en hopelijk wat spanning kwijt. Het grote geldbedrag dat we in juli van de TK challenge, in samenwerking met de Rabobank en Gemeente Leiden, hebben mogen ontvangen is daarvoor bedoeld.”

Ben je zelf sportief?

“Ik vind sportief zijn heel belangrijk en doe aan hardlopen, golfen en fietsen. Dat geeft me echt ontspanning en ook de mogelijkheid om even de gedachten te organiseren. Via de TK Challenge heb ik ook de halve marathon van Leiden en Katwijk gelopen. De sfeer op die evenementen is super gaaf! De Leiden Marathon was echt prachtig om te lopen als Leidenaar.”

Hoe hoop jij dat de toekomst van de TK Challenge er uit ziet?

“Ik hoop dat de TK Challenge echt een begrip wordt in Leiden. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe activiteiten en ik hoop dat ze bij meer sportactiviteiten in Leiden betrokken worden. Ik vind het heel goed dat ze vanuit de vitaliteit denken en dat moeten ze blijven doen. Hopelijk is dat mogelijk vanuit het enthousiasme en de drive die ze nu hebben, zodat ze de energie vasthouden en verder kunnen uitbouwen.”