Maak kennis met de gezichten achter de TK Challenge. Het vierde interview is met Frank Versteegen, die werkzaam is bij de Rabobank Leiden-Katwijk. Deze vestiging van de Rabobank is al vanaf het begin partner van de TK Challenge.

Door: TK Challenge & Frank Versteegen

Frank, waarom vindt de Rabobank het belangrijk om partner van de TK Challenge te zijn?

“Als coöperatieve bank dragen we graag bij aan onze omgeving. Dit is dan ook de reden waarom we al vanaf het ontstaan van de TK Challenge betrokken zijn. Verder is vitaliteit voor Rabobank Leiden-Katwijk een belangrijk thema, zowel richting klanten als intern voor collega’s. Vooral bij die laatste groep bieden we de TK Challenge actief aan en stimuleren we ze om deel te nemen aan sportwedstrijden en evenementen.”

Waarom is een initiatief als de TK Challenge belangrijk?

“De TK Challenge bevordert vitaliteit binnen bedrijven. De partners van de TK Challenge promoten vervolgens actief de sportevenementen naar hun medewerkers om die in beweging te krijgen. Met de opbrengst van de TK Challenge worden goede doelen gesteund die dit ook heel goed kunnen gebruiken. Zo heeft Hospice Issoria een geweldig bedrag van ruim 165.000 euro mogen ontvangen. De TK Challenge is ook een mooi netwerk waar mensen elkaar leren kennen. Zo had ik bijvoorbeeld voor de TK Challenge nog nooit gehoord van SMC Oegstgeest, maar na kennismaking heb ik bewust gekozen om daar met mijn hardloop blessure heen te gaan. Hierdoor kon ik het hardlopen ook snel weer oppakken.”

Wat betekent sport voor de Rabobank?

“Sport is ontzettend belangrijk voor de Rabobank. Het is gezond en heeft ook een belangrijke sociale functie; het brengt mensen bij elkaar, van jong tot oud. Sportsponsoring zit echt in onze genen, wij zijn van oudsher een van de grootste sportsponsors. In de omgeving Leiden-Katwijk doen we dit onder andere op het gebied van voetbal, tennis en hockey.”

Ben je zelf sportief?

“Ja, mijn sporten zijn hardlopen en fitness. Ik liep al ruim een jaar hard toen de TK Challenge begon. Dit was voor mij een geweldige uitdaging om mee te kunnen doen met mooie hardloopevenementen, zoals de Dam tot Damloop, Marathon Amsterdam en de CPC Loop. Met de Leiden Marathon en de Singelloop had ik al ervaring. Vorig jaar heb ik voor het eerst vanuit de TK Challenge meegedaan met de Halve van Katwijk, dat was geweldig om te doen! Ook zwem ik nu af en toe om volgend jaar mee te kunnen doen met Swim-in Leiden.”

Hoe hoop jij dat de toekomst van de TK Challenge er uit ziet?

“Ik hoop dat de TK Challenge nog lang blijft bestaan. Waarbij zij enerzijds de vitaliteit blijven bevorderen door mensen te stimuleren om mee te doen met de evenementen en anderzijds geld blijven inzamelen om mooie doelen te steunen. Het partnership met het Singelpark waar de TK Challenge bijvoorbeeld buiten sport toestellen wil realiseren vind ik echt geweldig. Ook leer je via de TK Challenge nieuwe mensen kennen, dus sociaal gezien ook echt een aanrader!”