Maak kennis met de gezichten achter de TK Challenge. We trappen af met Tjeerd Scheffer, voorzitter van de Leiden Marathon én adviseur van de TK Challenge.

Door: TK Challenge & Tjeerd Scheffer

Tjeerd, wat is jouw rol binnen de TK Challenge?

“Ik ben adviseur van de TK Challenge. Zo heb ik mogen helpen met de oprichting van de TK Challenge en soms komen ze af en toe bij mij langs voor vragen. Ik loop hier al een tijdje rond en zij zijn nieuw in dit vak, dus dat maakt het leuk om op deze manier te kunnen meewerken. Zelf ben ik het eerste jaar lid geweest van de TK Challenge en heb toen veel meegelopen.”

Wat vind jij mooi aan de visie van de TK Challenge?

“Ik vind het hartstikke mooi als een bedrijf zoals TeekensKarstens haar maatschappelijke verantwoordelijkheid pakt. Dit gebeurt op een mooie manier waarbij ze mensen aan het bewegen brengen. Dat ze geld ophalen en goede doelen steunen vind ik extra mooi. Ik vind het belangrijk om dit initiatief te ondersteunen, zeker vanuit mijn rol als topsportcoördinator en organisator van de Leiden Marathon. Dus het moge duidelijk zijn dat ik fan ben van de TK Challenge als project.”

Wat betekent de Leiden Marathon voor jou?

“De Leiden Marathon heeft mijn leven veranderd en compleet op zijn kop gezet. Ik heb ooit een grap uitgehaald en daaruit is de Leiden Marathon ontstaan. Hier ben ik nu al 28 jaar mee bezig, dus mijn leven is hierdoor heel erg veranderd. Inmiddels gaan we dit jaar – met wandelaars meegerekend – richting de 16.000 man, dus dat is prachtig!”

Hoe hoop jij dat de toekomst van de TK Challenge er uit ziet?

“Het is (gelukkig) de tendens dat steeds meer mensen sporten en bewegen integreren in hun lifestyle. Ik juich het heel erg toe dat de TK Challenge blijft hardlopen, maar nu ook andere sporten er bij pakt zoals fietsen en zwemmen. Vanuit mijn sport positie vind ik het initiatief van TK lovenswaardig. Dat de TK Challenge maar zo lang mogelijk mag blijven bestaan, samen met de TK Challenge Foundation!”