De TK CHALLENGE is op weg: Tussenstation Kyocera Stadion

Door: Edward van Lent

Zo…! We hebben de eerste twee hardloopwedstrijden gehad!

In november 2015 reisden we nog met een wat kleiner groepje af naar Nijmegen om de Zeven Heuvelen te bedwingen, 3½ maand later namen we met maar liefst 120 Challengers (!) deel aan de City Pier City in Den Haag. Wat een geweldige ervaring voor velen! En dan ook nog eens te bedenken dat we inmiddels meer dan 200 lopers bijeen hebben en niet in de laatste plaats ruim € 25.000,- bij elkaar hebben gelopen voor Hospice Issoria… En dat is nog maar het begin…

Maar er waren ook andere evenementen. Elke keer stond de TK Challenge weliswaar centraal, maar kon er ook aan het netwerk worden gebouwd, zoals bijvoorbeeld op 4 maart jl. bij Van Duyn van der Geer. Zo ook tijdens de eredivisiewedstrijd van ADO Den Haag tegen de Nijmegen Eendracht Combinatie (NEC) op 20 maart jl.

Op initiatief van Rick Ros van Zilveren Sponsor Boiten Luhrs Gerechtsdeurwaarders en TeekensKarstens advocaten notarissen mochten we in het Kyocera stadion gebruik maken van een skybox, dit ten behoeve van partners, vrienden en sponsoren van de TK Challenge en andere relaties. Onder het genot van een hapje en een drankje werd gekeken naar deze wedstrijd, een belangrijk duel om het “linker/rechterrijtje”.

De middag werd ingeleid door de directeur van ADO Den Haag, Jan-Willem Wigt, die -volkomen vertrouwelijk – een inkijkje gaf in het reilen en zeilen van ADO Den Haag om vervolgens het woord te geven aan verdediger Vito Wormgoor van ADO, die – helaas geblesseerd – zijn visie op de aanstaande wedstrijd gaf: hoewel zijn voorspelling niet helemaal uitkwam (“ADO gaat er gewoon op klappen”), hebben alle genodigden zich uitstekend vermaakt tijdens de eerste helft, wederom onder het genot van een hapje en een drankje.

Een van de hoogtepunten tijdens de rust was dat er een gezelschap van medewerkers van Wittebrug uit een andere skybox ons kwam verrassen om mee te doen aan hun toto voor de tweede helft. Op onnavolgbare wijze wist Jan Versteegh Wittebrug een Vrienden-Van-TK Challenge Pakket te verkopen! Mocht Jan zijn toga nog eens aan de wilgen hangen, dan kan hij aan de slag bij Wittebrug als verkoper! Maar alle respect: een hartelijk welkom voor Wittebrug als Vriend van de TK Challenge. Hetzelfde geldt voor Oscar Frohwein van Statera Recruitment. Hij zal nog vaak naast Jan Versteegh gaan zitten… Welkom bij de TK Challenge Oscar en misschien doet Oscar zelfs nog wel eens een loopje mee!

Dan de tweede helft van ADO – NEC… Hoewel het op de tribune steeds gezelliger werd, begon het er op het veld eigenlijk pas een beetje om te spannen tijdens het zogenaamde Haags Kwartiertje, met als hoogtepunt een doelpunt van Dion Malone in de 89e minuut op voorgeven van jonkie Dennis van der Heijden! Het stadion ontplofte van opluchting en trots!

De overwinning werd nog lang gevierd, maar voor de echte langblijvers was er nog een speciale verrassing: een aantal ADO spelers, waaronder Tom “Rustaaagh” Beugelsdijk, wandelden nog even de TK Challenge skybox in om een praatje te maken met de aanwezigen, om nog wat handtekeningen te zetten en een paar selfies te maken. Kortom, een leuke en sportieve middag waar ook de nodige netwerk-activiteiten plaatsvonden en wellicht een permanente Leidse ADO-Box werd geboren…