WAKZ estafette

Het WAKZ wil een kindvriendelijke aankleding aan het ziekenhuis geven. Ze halen de Stad Leiden naar binnen in het ziekenhuis. Een wachtkamer met een deel om te spelen, behandelkamers met speciaal ontworpen wanden ter afleiding en spreekkamers met aansprekende prints die de indruk van een ziekenhuis wegnemen.

In een kindvriendelijke omgeving vergeten kinderen dat ze in een ziekenhuis zijn en wordt een polikliniekbezoek minder eng en heftig. Ook voor ouders is het belangrijk dat Stad zo mooi mogelijk wordt ingericht. Zij zijn vaak gespannen als hun kind naar het ziekenhuis moet. Een aangename omgeving waarin hun kinderen kunnen spelen en ontspannen, helpt de ouders. Zo kunnen zij hun kind beter ondersteunen.

Het WAKZ krijgt alleen de medische apparatuur vergoed, dit betekent dat de gehele kindvriendelijke inrichting gefinancierd moet worden van donaties en fundraising.

Op 18 juni wordt de verbouwde Polikliniek van het WAKZ officieel geopend na ruim 3 jaar verbouwen! Als vaste sponsor van het WAKZ hebben wij gelukkig al veel kunnen bijdragen aan het realiseren van de verbouwing. Er moet nog een gedeelte onderhanden genomen worden, waar nog financiering voor nodig is.

Ter viering van de opening, maar ook ter ondersteuning van het resterende gedeelte gaan wij een WAKZ estafette door Nederland afleggen. In totaal gaan we met:

  • 90 deelnemers
  • 950 km afleggen
  • Het eerste gedeelte van de route wordt gefietst, de rest hardgelopen en tussendoor zelfs het gedeelde van de afsluitdijk door het IJselmeer gezwommen.
  • We leggen deze route zowel dag als nacht af.

We starten op 14 juni om 10:00 uur vanuit Leiden naar Den Haag via Brabant naar Maastricht, terug naar Nijmegen, Groningen naar Stavoren. Dan vanaf Enkhuizen naar Amsterdam, Utrecht, Rotterdam terug naar Leiden.
We finishen op 18 juni op 11:00 uur in Leiden.

Alles in het teken van de opening en verdere verbouwing  van het WAKZ!

WAKZ estafette update!

Inmiddels zijn al 6 wieler en 6 hardloop teams onderweg geweest en hebben we in totaal al ruim 650 km afgelegd. De lopers zijn op dit moment in Groningen en zullen samen met de opvolgende teams de laatste 300 km afleggen.

ONZE PARTNERS

Trots zijn wij op onze partners die ons steunen bij het initieren van de
verschillende events en initiatieven. Samen staan we sterker!