Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Het WAKZ is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Het WAKZ heeft een lange historie. Wist u bijvoorbeeld dat de eerste beenmergtransplantatie in Europa op onze kinderafdeling plaatsvond? En dat we in 2018 de 1000ste stamceltransplantatie hebben uitgevoerd? Daarnaast worden al vele jaren kinderen met een aangeboren hartafwijking in het WAKZ behandeld. Vrijwel elke dag vindt er een openhartoperatie plaats bij een kind. Ook kinderen die geopereerd zijn in de baarmoeder of veel te vroeg geboren kinderen, worden opgenomen in het WAKZ op de afdeling Neonatologie (NICU). Verder worden vele andere kinderen met ernstige of chronische ziekten behandeld in het WAKZ, zoals patiënten met jeugdreuma, glutenovergevoeligheid en met ziektes van de bloedstolling.

Het WAKZ wil een kindvriendelijke aankleding aan het ziekenhuis geven. Ze halen de Stad Leiden naar binnen in het ziekenhuis. Een wachtkamer met een deel om te spelen, behandelkamers met speciaal ontworpen wanden ter afleiding en spreekkamers met aansprekende prints die de indruk van een ziekenhuis wegnemen.

In een kindvriendelijke omgeving vergeten kinderen dat ze in een ziekenhuis zijn en wordt een polikliniekbezoek minder eng en heftig. Ook voor ouders is het belangrijk dat Stad zo mooi mogelijk wordt ingericht. Zij zijn vaak gespannen als hun kind naar het ziekenhuis moet. Een aangename omgeving waarin hun kinderen kunnen spelen en ontspannen, helpt de ouders. Zo kunnen zij hun kind beter ondersteunen. Verder zorgt een ontspannen sfeer ervoor dat ouders de informatie van de arts beter tot zich kunnen nemen.

Evenementen

TK Challenge Bio Science Parkrun
9 juni 2023
Nederland

ONZE PARTNERS

Trots zijn wij op onze partners die ons steunen bij het initieren van de
verschillende events en initiatieven. Samen staan we sterker!